Spromise 128

Spromise 128 er et kamera med både MMS og GPRS funktion. Det er fremstillet i kraftig plast og virker solid og stærk. Lukkemekanisme i siden er lavet med et stort lukkehåndtag, noget mange andre kunne lære af, man undgår at knække selve huset eller de andre beslag, tommeltotten op!
Du kan “snakke” med kameraet via SMS, få den til tage et billede og sende det til dig eller ændre forskellige parametre.

Menuen er på dansk og er let at tilgå. Man åbner kameraet, flytter tænd knappen til setup, trykker på menu knappen og kameraet er i menu funktion. Man kan nu bevæge sig til højre eller venste med piletasterne og op og ned i den enkelt fane med piletasterne op/ned. Når man når den funktion man vil ændre, bruger man enten pil højre eller venstre.

Ur og måned er på dansk altså dato/måned/år og 24 timers ur.
billede opløsning kan sættes op til 12 mega pixel, interpoleret fra 5 mega pixel, men i god kvalitet.
Der er 2 start / stop indstillinger. Den kan altså indstilles til at starte og stoppe på fx. 12.00 – 13.00 (frokost pause) og igen 16.30 – 06.00 (uden for arbejdstid), eller på en foderplads fra solnedgang til solopgang.

Timelapse er en funktion til at “tvangs” optage med. Aktiveres denne funktion vil kameraet optage et billede eller en videosekvens for hver gang Timelapse aktiveres, men stadig også tage billeder/videoer ved bevægelse.

Softwaren til indtastning ligger i selve kameraet, smart at den version software der er i selve kameraet, stemmer overens med den PC software der skal bruges. Downloades til SD kortet med et enkelt tryk.

Alle de større teleselskaber i Danmark og Sverige (samt Europa) er fordefineret i kameraet og vælges enkelt i en dropdown menu. Efter endt indtastning, skal man lige huske at vælge opdater para(metre) i selve kameraet… så er det sat op.

Jeg har testet kameraet igennem længere tid. Den eneste svaghed, vis man kan skrive det, er batteri levetiden. Det ber meget strøm på at lave så gode natbilleder som den gør… der er derfor palds til hele 12 batterier i batteri huset. Det gode er, at man på det optage billede kan se batteri status, fra P5 til P0… P5 helt opladet og P0 helt afladet.

Vil du lave en test af om kameraet virker når det skal ende billeder, gøres dette ved at du tænder kameraet i Setup indstilling, venter til der er signal i højre hjørne i skærmen (den lille trekant med en streg under) … tryk nu på ok vent.. tryk ok igen og den sender billedet (den kan ikke sende video)

Når du skal bruge den, skal tænd knappen på on, luk kameraet, den blinker grønt foran, når den er færdig, er der klar.

Programmering:

6 stjerner

Sdkort placering:

6 stjerner

Foto kvalitet:

5 stjerner

Hurtighed:

5 stjerner

Samlet vurdering:

5 stjerner