Vælg det rigtige vildtkamera

Du skal kigge efter forskellige ting ved et vildtkamera, alt efter hvad du ønsker at bruge det til.

Område overvågning

Et formål du måske leder efter ved et vildtkamera, er at det skal kunne overvåge områder som ex stier og marker, hvor vildet bevæger sig igennem eller forbi. Her skal kameraet være hurtig til at tage billedet og gerne kunne gøre det rimelig skarpt, selvom dyret er i bevægelse. Dette stiller store krav til kameraet, da du skal have ét, der aktiveres med det samme. Hvis kameraet fx tager 3 sekunder om at vågne, vil det nemlig betyde at dyret er væk, inden du får taget dit foto.

Foderpladser

Ved foderpladser opholder vildet sig i en bestem tid på et bestemt område. Du ved altså, at vildet vil kommer her forbi. Da dyret ofte tager sig god tid til at spise, stiller det derfor ikke de samme krav til vildtkameraet… Her er et Stealth Cam I540IR kamera en god investering. Da det ikke aktiveres med det samme har den store fordel, at SD kort ikke bliver fyldt med det samme af billeder af fugle som stjæler foder.

Overvågning

Mange bruger også vildtkameraer til overvågning af uønskede gæster, fx i sommerhusområder… Generelt med kameraer til overvågning er det smart, at kameraet kan sende MMS’er og e-mails ved bevægelse, så du hurtig kan få besked om at der er noget som rør på sig. Hvis netværksforbindelsen er god, kan du få besked på helt ned til 30 sekunder.

Her skal man blot være opmærksom på loven om overvågning.

© 2024 med forbehold for tastefejl