Når du har været ude og investere i et godt vildtkamera er det vigtigt også at lægge noget tid i at vedligeholde udstyret. Som al anden elektronik skal kameraet ses efter i sømmene et par gange om året. Særligt i lyste af, at vildtkameraet er ude i al slags vejr, hele året rundt.

Pas på dine ting – så holder de længere

For at forlænge levetiden og sikre, at dine billeder står skarpt, må dit kamera til eftersyn nu og da. Selvom det er fremstillet til udendørsbrug, er det vigtigt at du fx tjekker gummipakninger for eventuelle skader og revner. Eller kan fugt og småkryb trænge ind i kameraet, og forstyrre elektronikken. Du kan let vedligeholde din gummipakning ved at smøre det med en silikone stift et par gang om året. Husk også stedet mellem antenne og kamerahus.

Valg af batterier har en betydning for vedligeholdelse af vildtkamera

Det er ikke helt ligegyldigt hvilke batterier du gør brug af. Billige batterier har nemlig ikke altid den nødvendige forsegling, hvorfor det indimellem sker, at batteriet lækker og ender med at ødelægge kameraet. Særligt hvis kameraet i en periode ikke er i brug, kan det være en god idé at tage batterierne ud – dette giver en ekstra sikkerhed mod eventuel lækage.

Vær opmærksom når du åbner kameraet

Som sagt er kameraet designet til at udstå al slags vejr, hvorfor kamerahuset er helt vandtæt. Men når du åbner kameraet, fx for at programmere noget i det, er det svært at undgå at der kommer fugt ind. Dette kan undgås ved at anvende såkaldte fugtbrikker. Brikkerne opsuger det kondensvand som ender inde i kamerahuset, og som kan sætte sig på linsen og derved give uskarpe billeder. En fugtbrik er genbrugelig – den skal blot tørre fuldstændig mellem brug.

Linsen er det følsomme punkt i dit kamera

Som ved et normalt kamera, skal du være opmærksom på at passe på med at komme til at ridse din linse. Tør den derfor ikke af med en klud, med mindre du er helt sikker på at den er ren – der kan nemlig sidde støv eller sandkorn i kluden, som kan ødelægge linsen. Prøv i stedet at blæse evt. støv væk med en føntørrer.

vedligeholdelse af vildtkamera

© 2024 med forbehold for tastefejl