Hvad er det bedste vildtkamera?

Der er et stort udvalg, når det kommer til at vælge vildtkamera. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilket et man skal vælge, ikke mindst fordi mange vildtkameraer kan opfylde vidt forskellige behov for dig, der ønsker at tage billeder af vildtet. På VILDTKAMERA.DK laver jeg løbende tests af forskellige vildtkameraer, og vil her tage dig gennem nogle af de ting, der er vigtige for dig, der vil have fat i det bedste vildtkamera.

 

Find et vildtkamera, der passer til dit behov

Der er meget stor forskel på, hvad de enkelte kameraer er gode til. Nogle passer godt til dig, der gerne vil have overvåget foderpladsen, mens du skal bruge et andet, hvis du vil overvåge dyreveksel. Du kan desværre ikke finde et kamera, der kan løse alle behov, så derfor er det vigtigt, at du først finder ud af de prioriteringer og krav, der er vigtigst for dig, inden du køber et vildtkamera.

Start derfor med at stille dig selv disse spørgsmål:

1. Skal du kunne bruge dit vildtkamera om natten?

Det er ikke alle kameraer, der kan filme og tage billeder om natten. Det kræver, at kameraet er infrarødt. Infrarøde vildtkameraer virker ved, at de opfanger den varme dyrene radierer og dermed tager billederne eller begynder at filme. Med et infrarødt kamera vil dyrene heller ikke blive skræmt, når det tager billeder, som man f.eks. kan risikere med et kamera med blitz.

2. Er det vigtigt, at reaktionstiden er hurtig?

Vigtigheden af vildtkameraets reaktionstid afhænger af, hvor du gerne vil have dit kamera til at tage billeder. Skal du f.eks. tage billeder af det vildt der er på foderpladsen, er det ikke nødvendigt med en hurtig reaktionstid, da dyrene står stille i længere tid ad gangen. Vil du derimod have billeder af det vildt, der løber forbi, er en hurtig reaktionstid vigtig.

3. Skal kameraet have dansk sprog i menuen?

Mange kameraer kommer efterhånden med muligheden for at indstille menuen til dansk sprog. Enkelte kameraer har dog kun mulighed for at blive indstillet til engelsk eller tysk, så det skal du også have med i dine overvejelser, når du køber et vildtkamera.

4. Har du behov for at lave videoer i Full HD-kvalitet?

Vil du gerne have nogle videoer der er klare og er filmet i den højeste kvalitet? Så er det vigtigt, at du køber et vildtkamera, der tilbyder Full HD.

5. Skal kameraet have GPRS/MMS?

Mange vildtkameraer har GPRS og MMS-funktioner. Det er smart for dig, der gerne vil have billederne sendt direkte til din mobil eller mail, lige så snart de bliver taget. Med GPRS i dit kamera, vil du modtage billederne få minutter efter, de er blevet taget.

6. Er det vigtigt med en lang rækkevidde og følsomhed?

Kameraer med en lang rækkevidde kan registrere dyr på længere afstande. Du skal både tage højde for rækkevidden på kameraets PIR-sensor samt IR-lyset, inden du køber vildtkamera. PIR sensoren måler infrarødt lys foran kameraet og reagerer på bevægelse. En høj PIR følsomhed reagerer på mindre bevægelser end for eksempel en normal eller lav følsomhed.

Der er altså flere vigtige ting du skal overveje, inden du køber et vildtkamera. Vil du læse mere om, hvad du skal tage højde for inden for forskellige områder? Så kan du gøre det her.

Vildtkamera bedst i test

Hos VILDTKAMERA.DK tester jeg løbende nye vildtkameraer, både dem der er billigst til prisen, vildtkamera tilbud og hvor du får mest for pengene.

Her kan du se nogle af de forskellige vildtkameraer, jeg har testet i løbet af de sidste par år:

Vildtkamera test 2019 
Vildtkamera test 2018

Nu er du klar til at vælge det bedste vildtkamera til dig

Når du har gennemgået de behov og ønsker, du har til dit nye vildtkamera, er du klar til at gå ud og købe netop det, der passer bedst til dig.

Jagt-Jakt har et rigtig stort udvalg af vildkameraer inden for alle typer og prisklasser.

© 2024 med forbehold for tastefejl