Dét skal du være opmærksom på under montering af vildtkamera 

Når først du har fundet det helt rigtige vildtkamera, skal du til at tænke på, hvordan du monterer det på den mest hensigtsmæssige måde, så det kan give dig det bedste overblik over dyrenes adfærd, og hvornår du bør gå på jagt for at opnå det bedste resultat. 

Når du når til opsætning af vildtkamera, bør du bl.a. være opmærksom på: 

  • Kameraets retning – sørg for at kameraet ikke peger direkte mod øst eller vest. På denne måde undgår du, at solens stråler skinner lige ind i linsen og ødelægger dine billeder og optagelser.  

  • Objekter omkring kameraet – vildtkameraerne er indstillet således, at de aktiveres, så snart der er bevægelse i billedet. Du bør derfor sørge for, at der ikke er grene og lignende, der kan bevæge sig ind foran linsen og aktivere kameraet. 

  • Kameraets indstillinger – du bør eksempelvis indstille, om dit kamera skal tage billeder eller begynde at filme, når det aktiveres af et dyr.  

Det er en udbredt misforståelse, at et vildtkamera blot skal monteres en halv meter oppe. Det er vigtigt, at dit vildtkamera bliver monteret i mindst 1,5 meters højde for at få de bedste billeder og videoer. Jeg anbefaler faktisk, at kameraet placeres 2 meter oppe og vippes nedad i en vinkel på ca. 10 grader for at opnå de bedste resultater.  

Du kan læse mere om montering og andre vigtige informationer om vildtkameraer her.

Regler for opsætning af vildtkamera

Langt de fleste vildtkameraer er drevet enten af batterier eller solceller, som giver dig frit spil i forhold til, hvor du ønsker at opsætte dit vildtkamera. Men helt frit spil har du alligevel ikke – der er nemlig regler for, hvor du må og ikke må opsætte dit vildtkamera. Når du leder efter den rigtige placering af vildtkamera, skal du derfor være opmærksom på: 

  • Du må GODT opsætte dit vildtkamera i private skove. Du skal dog være opmærksom på, at de ikke må pege ud mod stier og skovveje, da det er offentligt tilgængeligt. 

  • Du må IKKE opsætte dit vildtkamera i offentlige skove og naturområder. Heller ikke selvom du har jagtret til området.  

Når du ønsker at blive klogere på, hvorvidt du må opsætte dit vildtkamera i et særligt område, er det tv-overvågningsloven, der opstiller rammerne. Du kan læse mere om de specifikke regler om overvågning her.

Vedligeholdelse af dit vildtkamera

Som det er med al slags elektronik, har dit vildtkamera behov for at blive vedligeholdt for at fungere optimalt. Når først dit vildtkamera er blevet placeret og monteret, hvor du gerne vil have det, er det derfor vigtigt, at du også sørger for at vedligeholde det regelmæssigt.  

Herunder kan du se en liste over de ting, du bør være særlig opmærksom på, når du giver dit vildtkamera et eftersyn:  

  • Gummipakning – eftersom dit vildtkamera er fremstillet til udendørsbrug og hænger ude i alt slags vejr, er det vigtigt, at gummipakningen ikke er skadet eller revnet. Du kan vedligeholde denne ved at smøre den med en silikonestift et par gange om året.  

  • Fugtbrikker – du kan undgå, at fugt og lignende trænger ind i kameraet ved at bruge fugtbrikker, som suger eventuelt kondensvand til sig. På denne måde undgår du, at fugten sætter sig på linsen og giver uklare billeder. 

  • Linsen – for at være på den helt sikre side bør du blæse din linse ren, eventuelt ved brug af en føntørrer. Hvis du benytter en klud eller lignende, risikerer du at støv eller sandkorn i kluden, kan komme til at ridse linsen.  

Dette er tre gode råd til, hvordan du bedst vedligeholder dit kamera. Hvis du har nogle spørgsmål til vedligeholdelse, opsætning af vildtkamera eller noget helt andet, skal du endelig bare kontakte mig. 

Du kan læse mere om vedligeholdelse af dit vildtkamera her.

Vil du vide mere om opsætning af vildtkamera? 

Vildtkamera er et sikkert valg, hvad end du er jæger eller bare glad for dyr og naturen, da du her har muligheden for at opnå viden omkring, hvilke dyr der kommer forbi, og hvad de foretager sig. Jeg har mange års erfaring med vildtkameraer, deres forskellige funktioner og hvor og hvordan du bør placere dit vildtkamera, for at opnår de bedste resultater. Hvis du vil vide mere om opsætning af vildtkamera, eller har brug for gode råd, er du derfor altid velkommen til at kontakte mig.  

© 2024 med forbehold for tastefejl