Find et SD kort til en pris, der er til at betale

Inden du investerer penge i at gå ud og købe et SD kort, bør du undersøge markedet. Der kan være utrolig stor forskel på de forskellige priser, uden at det nødvendigvis betyder at kvaliteten er tilsvarende god.

Hvilket SD kort skal man vælge? 

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvilket SD-kort man skal vælge til sit vildtkamera. Min erfaring er at et 2GB SD kort er tilstrækkeligt. Hvis man kigger på prisen på et Sandisk eller et Kingston SD kort, så svinger prisen normalt fra 43 kr. til 125 kr. for det samme slags kort. Der er altså nogle bagmænd, som tjener godt på det.

Undersøg markedet inden du køber 

Når man går ind på en hjemmeside, er det ofte at forhandleren anbefaler et helt bestemt mærke på et SD kort. Men realiteten er, at de fleste kameraer uden problemer kan benytte andre og billigere kort. Jeg benytter selv ofte flere billige kort, som bliver købt på tilbud i f.eks. Aldi eller Føtex. Det er sjældent at der decideret er flere fejl med dem end med de kendte og dyrere mærker.

Vind og vejr kan påvirke dit SD kort

Hvis man er vant til at have sit kamera kørende hele året rundt, er det værd at bide mærke i at temperaturskifte kan have en indvirkning. Det kan f.eks. være meget svært at tage kortet ud af kameraet på en kold og frysende vinterdag. Et lille trick er at tage et stykke tape på ca. 10 cm og folde det lige på midten. Herefter kan enden af tapestykket klistres på begge sider af SD kortet, så det danner en lille flap i enden af kortet. Det gør det muligt at trække kortet ud uden videre besvær.

Nedenfor kan du se en tabel med kapacitet på de forskellige kort. Bemærk dog at tallene i skemaet ikke er 100% rigtige, da de fleste IR. kameraer kun fotograferer med ex. 2 mp om natten.

sdkort

© 2024 med forbehold for tastefejl