Test af Nightowl

Så fik jeg testet det Nightowl vildtkamera fra jagt-jakt.dk. Kameraet kendes også under navnet Bushwacher.

Dette testede jeg første gang i 2016 og jeg skal da love for, at der er sket en positiv opdatering. Se testen fra 2016 her.

Kameraet jeg modtog er et test kamera. Jeg ud pakkede kameraet og der var standard-tingene i æsken; rem til fastgørelse og manualen som er på engelsk, men der ligger en dansk manual til download på jagt-jakt.dk’s hjemmeside.

Kameraet ser kraftigt ud i ”huset” gode hængsler og en god solid bagside så kameraet sidder fast på et træ.

Blitzene er 940nm eller Black Flash/sort ir som de fleste nyere kamera leveres med. Blitzene er ægte 940nm og altså ikke med film over som visse meget billige vildtkameraer leveres med.

Da jeg åbnede kamerahuset så jeg, at batteridelen/huset er lukket med en lille låge. Dette har jeg ikke set i lang tid (og ser egentlig ingen grund til det). I med 2 x 4 batterier, som de fleste andre vildtkameraer, arbejder Nightowl med 6 volt (4 aa batterier). Når de første 4 er brugt, skifter Nightowl automatisk til de næste 4 stk. Derefter satte jeg 8gb SDkortet (læs om SDkort her)

Du kan indtaste din egen kode så andre ikke kan anvende det uden at indtaste koden.
Kameraet slukker automatisk efter 1 minut i TEST indstilling, hvis menu knapperne ikke bruges.

Kameraet tændes i Test (andre bruger setup). Menuen er med 3 kolonner / menuer.

  1. menu eller kolonne selve indstillingen af foto/video delen,
  2. menu / kolonne er nav, sensor indstillinger og
  3. menu er sprog, tid etc., alt sammen meget overskuelig og selvfølgelig på dansk.

Det eneste er Timelapse oversættelsen, den er oversat med timingen, hvad det så er. I 2. menu er der en funktion som hedder batterisparer. Funktionen slår ½ af blitzene fra. Det kan anvendes hvis du skal tage natbilleder med en meget lille afstand mellem vildtkameraet og objektet/målet.

Jeg indstillede til at optage 3 billeder i 12 Mp opløsning, derefter 10sek video, indstillede tiden.
Det er altid spændende at se hvor længe batterier holder når der optages billeder og video, da blitzene vil bruges intensivt om natten.

Kameraet blev opsat på en foderplads i Sverige hvor jeg vidste der ville komme mange fugle og forhåbentlig også Vildsvin. Det gjorde der…

Jeg filmede både, skader, duer men også uglen kom forbi og også Vildsvinene kom i kassen.

Jeg havde stadig ½ af batterikapaciteten tilbage da jeg pillede kameraet ned igen, efter 3 uger selv om der var optaget 1100 billeder og mere end 350 videoer.

Billede kvalitet

Dagbillederne er skarpe og lukketiden (isæt link her) er meget lav, selv fugle der flyver står skarpt. Natbilleder er gode, der er meget dybde i billederne, blitzene fungerer godt. Sammenlignet med Bolyguard scoutguard kameraer som jeg har testet en del, er Nightowl væsentlig bedre, specielt om natten.

Ifht de noget dyrere kameraer er det natbillederne og videokvaliteten der falder i øjnene, men ifht fx kameraer som kopi kameraer fra Harald Nyborg, Jem&Fix er der markant forskel i kvaliteten.

Opdatering Nightowl – 2019

Kameraet er endnu en gang blevet opgraderet og har nu en kraftfuld blitz, der giver de skarpe billeder jeg savnede første gang jeg testede Bushwacker.
Den danske menu blev opdateret, og der er nu endnu flere indstillingsmuligheder end tidligere, samtidig med, at det stadig er ligeså let at opsætte til standardfunktionerne.
Batterihuset (den bagerst del af kameraet) er beskyttet af en ”låge” som sikrer selve vildtkameraet for evt. lækager fra batterierne, det har jeg ikke set i nyere kameraer og er faktisk ganske smart.
Kameraet er faldet en del i pris, men er faktisk blevet opgraderet på flere parametre. Dette er kameraet til dig der vil have et vildtkamera bedre end de billigste men stadig til en overkommelig pris.

Kameraet for 4 stjerner af 5, Menuen skal lige have en ”ordentlig” dansk oversættelse, så nærmer det sig 5 stjerner i kategorien mellemklasse kameraer.

Vælg det rigtige vildtkamera her.

Programmering:

4 stjerner

Sdkort placering:

6 stjerner

Foto kvalitet:

6 stjerner

Hurtighed:

6 stjerner

Samlet vurdering:

5 stjerner