Scout Guard

Scout Guard SG 550 IR & Keep Guard SG 560 IR

Scout Guard / Keep Guard er verdens mindste overvågnings kameraer. På meget kort tid præsenterede Scout Guard 550 IR sig selv som en af de bedste allround overvågnings kamera. Dets lille størrelse, hurtig skydning, lavt energiforbrug og gennemtænkte funktioner har overrasket alle.

Scout Guard lavede frem til 2007 kameraer for flere andre kendte mærker. I begyndelsen af 2008 valgte man i stedet at lancere et kamera under mærket Scout Guard. Deres enorme erfaring i opbygningen af kameraer for andre mærker ses meget tydeligt på SG 550 IR; et utrolig alsidig og effektiv kamera, der kan bruges til alt overvågning af såvel små som store dyr. Jan. 2009 lancerede de deres nye model Keep Guard SG 560 IR, en endnu hurtigere model.

Bevægelsesdetektor (PIR sensor.
Scout Guard SG 550 IR / Keep Guard SG 560 SW er udstyret med effektive og justerbare bevægelsesdetektor (PIR sensor), som har et bredt og langt overvågnings område med et stort antal overvågnings punkter og høj følsomhed. PIR sensoren er justerbar i tre følsomhed tilstande: lav, normal og høj. Sensoren registrerer både varme og bevægelse for at mindske risikoen for falsk “alarm”.
Begge modellers PIR sensor giver sikker og hurtig afsløring af selv små dyr, perfekt til overvågning ræve veksel osv.
Scout Guard SG 550 IR i forskellige test havde meget høje karakterer for sin overvågnings sensors følsomhed og bredde ud til omkring 15 meter. Det nye Keep Guard SG 560 IR er udstyret med en bevægelsesdetektor med et endnu bredere overvågnings område og endnu længere rækkevidde.

Infrarød belysning
Scout Guard SG 550 SW er udstyret med 22 stykker Long Range IR-dioder og SG 560 IR 24 dioder i forhold til mange andre mærker, har de et lavt antal dioder.
Men som alle andre funktioner i Scout Guard SG 550 / 560 IR lys er udviklet med omtanke ud fra perspektivet om at opbygge så alsidig og effektiv kameraer som muligt. Derfor er der valgt en type diode som giver en næsten usynlig baggrund for dyrene

Kort
Scout Guard / Keep Guard benytter almindeligt sd kort, på max. 2 gb.
2gb kort kan indholde ca. 2000 billeder.

Batteri
Scout Guard/ Keep Guard kan benyttes med enten 4 aa eller 8 aa batterier, hvis der ønskes særlig lang batteritid, kan der benyttes et 6 volt ext. batteri, (dette kan dog ikke bruges samtidig med int. batteri, da den lukker for de interne batterier, når stikket sættes i)
Som stik bruges et DC- stik 4×1,7x 10

Engelsk manual

Kameraerne testet af Vildtkamera.dk

Programmering:

6 stjerner

Sdkort placering:

6 stjerner

Foto kvalitet:

3 stjerner

Hurtighed:

5 stjerner

Samlet vurdering:

5 stjerner

Vurdering, et godt køb, fantastisk til overvågning af dyreveksel, pga. sin hurtighed.
Pris ca. for ScoutGuard 1100
KeepGuard ca. 1300kr.

Da der er store prisforskelle på vildtkamera, er I velkommen til at sende mig en mail, for oplysninger om det billigste/bedste sted at handle, jeg prøver hele tiden at være opdate med hvor prisen er bedst

Erfaring/ opsætning
Jeg har 3 af disse kameraer 2 stk. 550 og 1 stk. 560 kan anbefale disse kameraer
De er blevet brugt i Sverige siden marts 2009, og har taget ca. 3500 foto hver.
Det ene kamera bevogter en skovvej, og har taget en del gode billeder af mennsker og dyr.
De andre 2 bevogter foderpladser, er placeret så de tager foto af alt der kommer i nærheder af de andre kameraer/ automater, det er en stor fordel at de er så små at det er muligt at skjule dem godt.
Kameraene er sat til at tage en billedserie på 3 foto, derefter “sleep” 10-30 min.
Kører kun med de interne batterier, som nu har holdt ca. 4 mdr. og forsynet med 2gb. sd kort, enten “kingston” eller “sandisk”

Opdatering

OBS: KUN kamera købt FØR juli 2008 har brug for denne opdatering.
Kamera købt efter juli 2008 er allerede udstyret med software V2.0.
Flere opdateringer kan ikke anbefales.

HCO ScoutGuard SG550 Update V2.0, Klik her for at downloade!
Følg instruktionen nedenfor for at opdatere. Ukorrekt funktion kan beskadige kameraet .
Installation Instruktion:

Vigtig:

• Før installationen skal du sørge for at kameraet, fjern betjening og SD-kort fungerer normalt, og batteriniveauet ikke er lavt.
• Proceduren er meget enkel, men du skal læse installation procedurer omhyggeligt og sørge for, at installationen ikke vil blive afbrudt undervejs.
• I det følgende er ‘Rod mappe’ betyder det øverste niveau på dit SD-kort. Læg ikke image.bin fil i en mappe, som f.eks DCIM.
• Hvis du har flere SG550s at opgradere, skal du følge trin 1 til 5 hver gang for hvert kamera. Kameraet tager image.bin filen og sletter det fra dit SD-kort for hver opgradering, så du skal starte ved trin 1 til din næste opgradering.
Installation Instruktion:

• Kopier og indsæt image.bin filen til rodmappen på dit SD-kort via din computer ved hjælp af SD-kortlæser.
• Indsæt SD-kortet og sæt fjernbetjeningen til.
• Tænd for kameraet. Du vil høre tre korte bip. Du vil se “Vær Out SD-kort nu! “På LCD. Vær venlig at tage SD-kortet ud inden for 20 sekunder og lad kameraet være tændt, så starter “Opdateringen ** ”Please Keep Powering On” vil blinke på LCDén. Ellers vil fejl besked “Updating cannot be done with SD card in” blive vist på LCD.
• Opdateringen proces vil tage omkring 40 sekunder. Hvis opgraderingen lykkes, vil du høre tre korte bip-lyde igen, “USB UPDATE succesfulde” vil blive vist på LCD. Ellers “USB Opdatering mislykkedes” vises på LCD.
• Når opgraderingen er færdig, skal du lukker kameraet, du skal indsætte SD-kortet, og tænde igen. Kameraet er nu udstyret med den nye software.
Problemer:

I nogle tilfælde under trin 3, når du tænder for strømmen, vil du høre tre korte bip, men fjernbetjeningen er tom blå og ingen info om det, det betyder din fjernbetjening er ikke tilsluttet korrekt. Tag kortet ud, men sluk ikke for strømmen på. Kameraet opgrader fjernbetjeningen. Vent i 40-60’sek, når du hører tre korte bip, hvilket betyder, at opgradering er færdig. Du skal slukke dit kamera, og indsætte dit SD-kort og tænde strømmen igen for at tjekke om dit kamera fungerer normalt.

5udstyr 550 560