Brugers foto & bedømmelse

Wildview InfrarødXtreme

Jeg har et Wildview InfrarødXtreme siddende nede på jagten i Hvalsø som tager nogle fine billeder af vores vildt, synes bare at den bruger lige lidt meget strøm, men den tag jo også en del billeder, jeg har købt genopladige batterier på 4000 mah, den bruger fire styks, og her om vinteren holder de kun en uge og max 14 dage i bedre / varmere vejr, og det tag også en uger at lade dem op igen.
Som du kan se er billederne kun taget når det mørkt og det gør den jo fint nok.
Mvh Kenneth Sørensen

frank 0
Sunplus

kenneth 0

Stealth Cam I540IR og nogle billeder.

Jeg har valgt Stealth Cam, da jeg mente at det bedst dækkde mine behov – foderpladser og sliksten. Jeg fik mine kamera efter en måneds ventetid. Der medfølger en udmærket manual og programmeringen er nem og logisk. Jeg bruger 2GB SD-kort.

Jeg har det ene kamera sat fast på min foderplads her på min ejendom, det andet flytter jeg lidt rundt med. De fungerer perfekt og jeg har efter ca 10 dags brug ikke haft problemer med dem.

Jeg får mange billeder af duer, faserne og småfugle (og mus). Dette kan næppe undgås, når jeg fodrer. Der er af og til tomme fotos (men faktisk sjældent), men det kan skyldes en hare eller lignene, som er hoppet forbi. At kameraet er 4 sek om at “vågne” ser jeg tit eksempler på, men det var jeg klar over. Man kan øve sig i at placere kameraen, så dyrne bevæger sig på langs i billedet og ikke på tværs.

Mange hilsner
Eigil Plöger

eigil
My beautiful picture

im000025

Moultrie I60

Facts
Et efterhånden et par år gammel kamera, der præsenteres som i den bedre ende af markedet. Du kan se Moultries beskrivelse af kameraet her: moultriefeeders.com Efter to år med kameraet opsat i en svensk skov er oplevelserne som følger.
Godt
Selv kameraet er godt. Antal af pixler (6,0) rigeligt og den generelle billedkvalitet absolut tilfredsstillende. Når man har brugt lidt tid til at sætte sig ind i menuer er kameraet nemt at indstille og anvende. Kameraets valgmuligheder er tilfredsstillende. Der er muligheder for at tage et, tre eller flere billeder. Videosekvenserne er gode om dagen.
Kameraet kan tage op til 4 GB SDkort (de fleste kameraer tager kun op til to GB) hvilket faktisk er godt når man f.eks sætter det op ved en foderplads i Sverige og ikke er oppe og kigge på billederne en månedstid. Masser af plads til billeder – også dem uden noget på.
Den infrarøde lampe er god nok og rækker fem-otte meter – selv i bælgmørke. Det er nok til at se foreksempel en foderplads.
Kameraet er imponerende økonomisk med strømmen. De seks batterier varede næsten et år (dog var kameraet ikke i brug i korte perioder) inden jeg skiftede batterier første gang. Kameraet kan kodes, så det ikke har nogen værdi for en tyv. Smart, men hvis tyven vælger at tage kameraet med og derefter opdager, at det er kodet derhjemme, er man jo lige langt. Med mindre han selvfølgelig er så høflig at gå tilbage i skoven med det låste kamera. Registrering af tid, sted temperatur, månefase på alle billeder er godt og velplaceret på billederne. Kameraet har en laser-sigtemekanisme. Et ret smart system, der virker fint, selvom det måske ikke er altafgørende for resultatet.
Displayet småt, men viser antal billeder taget, hvor meget batteri, der er tilbage, dato og andre relevante ting.
Kameraet virker ikke som om sensoren rækker helt ud til de 50 fod, der loves. Det er dog et begrænset problem da mange sætter det op så det tager billeder ned af en veksel i dybden.
SDkortet sidder i en smal revne. Har man store hænder kan man faktisk godt få problemer med at få kortet ud.
Kameraets helt store problem er fugt. Kassen kan simpelthen ikke holde fugten i en dansk eller svensk efterårsskov ude. Det viser sig ved dug på billederne når det er fugtigt. Både på linsen og inde i kameraet. Endnu værre er det, at kameraets display ikke kan tåle fugten og sætter ud. Reelt betyder det, at kameraet stadig tager billeder og at der stadig er liv i displayet, men at man ikke kan læse teksten – et ret stort problem hvis man vil stille kameraet om. Det er ikke lykkedes at finde ud af præcis hvor fugten kommer ind, men det er sandsynligt at det er selve kassens låg, der er for dårligt isolereret. Isoleringen består af en tynd gummiliste langs lågets sider. Den falder ud, hvis man piller ved den.
Kameraet kommer med en lille LCDskærm, så man kan se billeder på stedet. Den er reelt ligegyldig. Hvem gider står og se på minibilleder midt i skoven. De fleste vil vælge at tømme kameraet og se billederne derhjemme på en ordentlig skærm.
Ud over fugt er kameraets andet store problem for danske bukkejægere lyd. Ja, man tror det ikke, men kameraet lukkemekanisme er så højlydt at råvildtet reagerer kraftigt på den. Især inde på tæt hold. I flere tilfælde kan man direkte se råvildtet hoppe forskrækket op når billedet tages. Samtidig har jeg kun få gange oplevet den samme buk på kameraet mere end en enkelt gang. De vælger vekslen med kameraet fra efter første møde med lukkemekanismen.
Videosekvenserne er ikke særligt interessante. Om dagen er de lange nok (og i farve) til at få noget sjov på kameraet, men om natten er fem sekunders sort-hvid film ikke meget værd og det er jo netop natten man kan få de sjoveste sekvenser. Reelt har jeg ikke brugt videomuligheden særlig meget.
Konklusion
Moultrie I60 er et lækket kamera, der faktisk kan det som det skal kunne for at levere nogle gode billeder. Som nævnt er strømforbruget vældigt rimeligt og billeder i fin kvalitet. Fugtproblemet og det svage display (En jagtkammerat har haft tre I60 hængende i et år og oplevet samme problemer med to af dem som jeg) må dog fixes. Ellers er Moultrie I60 ubrugeligt i Nordeuropas fugtige skove. Hvis det fixes er Kameraet værd at anbefale.
Skal man købe et Moultrie infrarødt kamera? Ja, hvis de fixer fugtproblemet, men faktisk er jeg (selvom jeg ikke har prøvet det) mest fristet af at anbefale Moultries I40, der er en billigere udgave af samme kamera, men uden den overflødige LCDskærm. I40 giver heller ikke barometeroplysninger på billederne eller mulighed for at kode kameraet. Tre ting, som i bund og grund er overflødige på I60 modellen.
Karakter
Moultrie I60 får 3,5 ud af 5 mulig point, da problemerne med fugt og det svage display er så grelle at man ikke får fuld glæde af et ellers lækkert kamera.
Thomas
Klik på foto for flere
Rådyr, som forskrækkes af lukkemekanismen på Moultrie I60.

mdgc0210

Spypoint IR-A 6 mp fra jagten på Møn.

1 0

Programmering:

nul stjerner

Sdkort placering:

nul stjerner

Foto kvalitet:

nul stjerner

Hurtighed:

nul stjerner

Samlet vurdering:

nul stjerner