Vedligeholdelse og tyverisikring

Når du har været ude og investere i et godt vildtkamera er det vigtigt også at lægge noget tid i at vedligeholde udstyret samt sikre det mod tyveri. Som al anden elektronik skal kameraet ses efter i sømmene et par gange om året. Særligt i lyste af, at vildtkameraet er ude i al slags vejr, hele året rundt.

Sikre dit kamera mod tyveri

Når du opsætter et kamera, er det vigtigt at skjule det og eventuelt sikre det mod tyveri.

Du kan løse dette med en sikringsboks, wirelås eller et vildtkamera hus i træ til.

Køb sikkerheds tilbehøret her

Pas på dine ting – så holder de længere

Vi anbefaler, at du lægger tid og kræfter i vedligeholdelse af dit vildtkamera, så det kan holde i mange år. For at sikre det, må du tage det til eftersyn engang imellem. Hvis du bruger dit vildt kamera udendørs, skal du huske at tjekke, at gummipakningen ikke er i stykker, da vand og dyr kan trænge ind. ”gennemtørre” det inde døre minimum 2 gange årligt og jævnligt skifte dine kvalitets batterier samt anti fugt brikker!

Selvom kameraet er vandtæt, skal du være opmærksom på, at der ikke trænger vand ind i det, eksempelvis når du åbner det mens det regner. Du kan eventuelt bruge fugtbrikker, der bruges til at opsuge det kondensvand, der kan ende inde i kameraet. Kondensvand kan nemlig sætte sig på linsen og give dårlige billeder.

Sidst, men ikke mindst, skal du passe på, når du tørrer linsen af. Vær sikker på, at der ikke sidder sandkorn eller andet på linsen, hvis du tørrer den med en klud, så linsen ikke bliver ridset.

Husk også stedet mellem antenne og kamerahus.

Valg af batterier har en betydning for vedligeholdelse af vildtkamera

Det er ikke helt ligegyldigt hvilke batterier du gør brug af. Billige batterier har nemlig ikke altid den nødvendige forsegling, hvorfor det indimellem sker, at batteriet lækker og ender med at ødelægge kameraet. Særligt hvis kameraet i en periode ikke er i brug, kan det være en god idé at tage batterierne ud – dette giver en ekstra sikkerhed mod eventuel lækage.

Vær opmærksom når du åbner kameraet

Som sagt er kameraet designet til at udstå al slags vejr, hvorfor kamerahuset er helt vandtæt. Men når du åbner kameraet, fx for at programmere noget i det, er det svært at undgå at der kommer fugt ind. Dette kan undgås ved at anvende såkaldte fugtbrikker. Brikkerne opsuger det kondensvand som ender inde i kamerahuset, og som kan sætte sig på linsen og derved give uskarpe billeder.

Linsen er det følsomme punkt i dit kamera

Som ved et normalt kamera, skal du være opmærksom på at passe på med at komme til at ridse din linse. Tør den derfor ikke af med en klud, med mindre du er helt sikker på at den er ren – der kan nemlig sidde støv eller sandkorn i kluden, som kan ødelægge linsen. Prøv i stedet at blæse evt. støv væk med en føntørrer.

Har du valgt det rigtige kamera?

Læs mere om det anbefalede udvalg her

Tilbehør til vildtkamera

Der findes mange tilbehør til dit vildtkamera, vi har lavet en liste med de mest brugbare tilbehør og fortæller til hvilket kamera du skal købe hvilket tilbehør til