SD kort

SD kort 


Find et SD kort til en pris der er til at betale

Inden du investerer penge i at gå ud og købe et SD kort, bør du undersøge marked. Der kan være utrolig stor forskel på de forskellige priser, uden at det nødvendigvis betyder at kvaliteten er tilsvarende god.

Hvilket SD kort skal man vælge? 

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af hvilket SD-kort man skal vælge til sit vildtkamera. Min erfaring er at et 2GB SD kort er tilstrækkeligt. Hvis man kigger på prisen på et Sandisk eller et Kingston SDkort, så svinger prisen normalt fra 43,00 kr. til 125,00 kr. for det samme slags kort. Altså er der nogle bagmænd som tjener godt på det.

Undersøg markedet  inden du køber 

Når man går ind på en hjemmeside er det ofte at forhandleren anbefaler et helt bestemt mærke på SD kort. Men realiteten er, at de fleste kameraer uden problemer kan benytte andre og billigere kort. Jeg selv benytter ofte flere billige kort som bliver købt på tilbud i fx Aldi eller Føtex. Det er sjældent at der decideret er flere fejl med dem, end med de kendte og dyrere mærker.

Vind og vejr kan påvirke dit SD kort

Hvis man er vant til at have sit kamera kørende hele året rundt, er det værd at bide mærke i at temperaturskift kan have en indvirkning. Det kan fx være meget svært at tage kortet ud af kameraet på en kold og frysende vinterdag. Et lille trick er, at det derfor kan betale sig at tage et stykke tape på ca. 10 cm og folde det lige på midten. Herefter kan enden af tapestykket klistres på begge sider af SD kortet, så det danner en lille flap i enden af kortet, som gør det muligt at trække kortet ud uden videre besvær.

Nedenfor kan du se en tabel med kapacitet på de forskellige kort. Bemærk dog, at tallene i skemaet ikke er 100% rigtige, da de fleste ir. kameraer kun fotografere med ex. 2 mp om natten.