Nyttig information til der har købt

Ofte stillede spørgsmål fra vildtkamera ejere

Det er dejligt at have et godt vildtkamera! Der er dog enkelt småting, der kan bringe lidt skår i glæden. Nedenfor har vi svaret på de oftest stillede spørgsmål i med et vildtkamera har. 

I 8 ud af 10 gange er det en teknisk fejl som du oftest selv kan udbedrer. Det eneste det kræver er en Windows computer og lidt teknisk snilde af genopsætte dit vildtkamera.

Du kan evt trykke på linket HER og følge vores instrukser til hvordan du får nulstillet og genopsat dit kamera på ny! Vær dog opmærksom på følgende inden du går i gang:

  1. At der er (nye) batterier i kameraet (link til batterier)
  2. At det er et kvalitets SD kort der sidder i kameraet og IKKE et micro sd (Link til sd kort her)
  3. At simkortet er vendt rigtigt, sidder korrekt i vildtkameraet og stadig er aktivt (Greentell kundeservice: 4410 1010)
  4. At der er signal/dækning på den pågældende lokation hvor vildtkameraret sidder (Mulighed for køb af skovantenne her)
  5. At ”wireless” programmet er opsat korrekt med de rigtige parametre og uploadede til vildtkameraret! (link til parametre)

Kondens! Køb derfor nogle fugtposer og skift dem hver gang du også skifter batterier! De kan købes HER

Det er altid strøm problemer eller SDkortets evne til at gemme hurtigt nok (se afsnittet om SDkort)
Du har indtastet 30sek video men den optager kun ca 10 sek… Det er næsten altid strømmen. Batterierne har simpelthen ikke spænding nok. Brug ekstern strøm fx permanent strøm fra en 220v / 6v eller strøm via genopladeligt batteri. 

Billeder er over- eller underbelyste
– Overbelyste
Kameraet sidder for tæt på afdæk enkelt af blitzene til du får det billeder der passer dig bedst.
Der er meget vådt bevoksning på jorden, Vand leder blitz lys utroligt. Omplacer kameraet

– Underbelyste
Ret kameraet. Kameraet ”skyder” blitzene af i luften. Kameraet bør hænge lodret.
Det kan sagtens være batterierne (læs afsnittet om batterier HER)

Dit kameras blitz er af for dårlig kvalitet, et eksempel er Stealh Cam QS12. Ideen var god nok, men kvaliteten alt for dårlig. Den kan ikke belyse særlig langt eller bredt.

Det kan skyldes, at du har et kamera med lidt længere reaktionstid, dvs fra kameraets PIR sensor (den buede plastdel der sidder foran på kameraet) reagerer til kameraet er ”vågnet” op og tager billedet. Ofte hænger pris og kvalitet sammen med denne tid.
I dag er det desværre blevet ganske let at skrive en reaktionstid på specifikationerne der ikke heeeelt er det samme som i virkeligheden. Typisk ligger reaktionstiderne omkring 1sek fra PIR sensoren registrerer bevægelse (længere om natten) til billedet tages.

Der kan ske meget på 1 sekund.

Det kan forekomme at kameraet også er påvirket af solen/skygger på jorden eller af bevægelser af strå, smågrene mm som sidder i nærheden af vildtkameraet

Vær derfor altid opmærksom på hvor og hvordan dit kamera er montert.

Det kan også være, at du har et vildtkamera der sender billeder og du har sat det til at tage flere billeder pr. sekvens. Dermed får du lidt den modsatte effekt af det ønskede. Vildtkameraet vil altid sende det sidst optagede billede, det giver ofte et tomt billede. Slå dette fra og tag kun 1 billede.

Tilbehør til vildtkamera

Der findes mange tilbehør til dit vildtkamera, vi har lavet en liste med de mest brugbare tilbehør og fortæller til hvilket kamera du skal købe hvilket tilbehør til

Vedligeholdelse & tyverisikring

Læs mere om hvordan du bedst vedligeholder og tyverisikrer dit kamera. Vi har samlet en række tips til dig her.